Microvezel: de voordelen

microvezel

Schoonmaken met microvezel heeft vele voordelen. Maak jij al schoon met microvezel? Indien dit zo is, dan kan je vast beamen dat dit vele positieve voordelen voordelen heeft in vergelijking met oudere methoden. Ben je nog niet overgestapt, lees dan verder en zie welke voordelen er zijn.

Wat is microvezel?

Microvezel is zoals de naam al doet vermoeden: extreem kleine vezels. De diameter van de meeste microvezels zijn kleiner dan 0,012 mm. Dat is zo’n tien keer dunner dan een menselijk haar. Doordat de vezel zo klein is weegt deze 1 gram per 10 kilometer lengte. Deze kleine vezels kunnen het werk een stuk aangenamer worden.

Wat zijn de voordelen van microvezel?

Goede werking van microvezel – neemt meer vuil op

De draden van een microvezel werken als een soort haak, hierdoor blijven vuildeeltjes aan je doek hangen in plaats van het vuil verplaatsen of uitsmeren. Hoe meer draden hoe meer oppervlakte en door de grotere oppervlakte is er ook meer frictie. Die frictie werkt in combinatie met de draden van de microvezel zeer efficient en neemt meer vuil en stof op dan andere doeken.

Tijdvoordeel – het schoonmaken gaat een stuk sneller

Doordat deze doeken zo efficient functioneert ben je ook sneller klaar met het schoonmaken. Het opnemen van meer vuil in minder vegen levert ook een tijd voordeel op. Door de goede werking kan je de meeste oppervlakken in één of twee vegen schoonmaken.

Geen chemische producten meer – water is voldoende voor schoonmaak

Schoonmaken met microvezel heeft ook als voordeel dat je dit alleen in combinatie met water kunt gebruiken. Dit betekent dus geen chemische schoonmaakproducten meer. Heb je een allergie voor schoonmaakproducten, dan kan je alsnog met deze doeken schoonmaken.

Microvezel is veelzijdig – gebruik voor verschillende oppervlakken

Microvezel kan je op  bijna elke oppervlakte gebruiken. Omdat deze doeken niet schuurt, bestaat er geen risico op het krassen van de oppervlakken die je schoonmaakt. Daarom kan je het gebruiken voor glas, hout, graniet, marmer, leer, porselein en vele andere oppervlakken. Wel zie je dat veel fabrikanten verschillende soorten microvezel doeken hebben voor verschillende oppervlaken en vaak ook onderscheiden in kleurcodes. Door de kleurcodes zal je een doek die je voor de toiletten gebruikt niet jouw aanrecht schoonmaken.

Wassen en schoon zijn ze – de doeken kunnen hergebruikt worden

Microvezel doeken hoeft je niet weg te gooien! Ben je klaar met schoonmaken? Doe de doeken dan in de wasmachine en ze zijn zo weer schoon. Voor het wassen gebruik je reguliere wasmiddel, maar let op dat je geen wasverzachter gebruikt. Dit is weer ten nadele van het functioneren van de doeken. Na het wassen zullen de doeken weer zo goed als nieuw zijn en kan je ze weer gebruiken voor je volgende schoonmaakklus.

Gebruikte je de microvezeldoeken nog niet, dan hopen wij dat je overtuigd bent om daar verandering in te brengen. Schoonmaken met microvezel heeft veel voordelen, tijdvoordeel, veelzijdigheid, hergebruik van doeken en schoonmaken met water is voldoende.

Like ons op Facebook en deel dit artikel via social media zodat je anderen hiermee kunt helpen.

Over Schoonmaakbedrijf Rising Cleaning Services

Schoonmaakbedrijf Rising Cleaning Services is gevestigd te Amsterdam. Als schoonmaakbedrijf staan we beken om de geleverde kwaliteit in het reinigen van woningen, kantoorpanden, openbare ruimten en diverse praktijken. Wij kunnen dagelijkse of periodieke schoonmaakonderhoud van bedrijfsruimten aanbieden, maar ook specialistische schoonmaak zoals schoonmaak van vliegtuigen en antiek onderhoud. Voor meer informatie kunt u hier contact opnemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *